Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Dokud máte světlo, věřte ve světlo...

Jan 12,36
07.04.2008, autor: Hana Pinknerová, kategorie: Ukázky z knih

Vraceli jsme se s mužem domů z dalekého města. Byla temná noc a hustě sněžilo. Jeli jsme autem po dálnici a oba jsme byli velmi unavení. Vrátit domů jsme se ale museli, čekaly na nás děti. Tmou hustě poletující vločky zkreslovaly vzdálenosti, kamiony se valily jako zlověstné mohutné koráby, nevyzpytatelné ve svých drahách. Občas se kolem v levém pruhu přehnal jako přízrak rychlý vůz a zanechal za sebou vír vloček ještě divočejší. Nejelo se dobře.

Muž si všiml, že před námi už delší kus cesty jede tmavé osobní auto. Jeho řidič je vedl přiměřenou rychlostí, při předjíždění jel bezpečně, slušně. Následovali jsme ho. Zadní červená světla toho vozu se stala naším průvodcem. Bylo tak pohodlné zavěsit se mu za něj a jet stejně. Cesta ubíhala.

Snažila jsem se neusnout a mluvit na manžela, ale bylo to čím dál obtížnější. Začínala jsem se bát, aby za volantem neusnul. To by na nás děti mohly čekat marně. Vtom jsem zpozorovala, že auto před námi zahýbá na parkoviště k benzínové pumpě. My automaticky za ním. „Proč tam jedeme?“ zeptala jsem se udiveně. Manžel nic neřekl, zaparkoval a pak s pohledem upřeným před sebe do prázdna odpověděl: „Jel jsem za ním.“
Bylo to směšné i mrazivé zároveň. Mezi námi se rozhostilo ticho. Co budeme dělat?
„Hele, pojď na kafe. Je tu McDonald, tam bude teplo a čisto,“ navrhla jsem. Tak jsme vystoupili a šli na kávu.

Při horkém nápoji jsme se trochu vzpamatovali a už jsme se i smáli, jak jsme jako ovce následovali světla auta před sebou i tam, kam jsme vlastně vůbec jet nechtěli. „Mohli jsme taky zastavit před jeho garáží,“ utrousil můj muž, když dopil svou kávu.
Domů jsme pak už dorazili bezpečně. Po zbytek cesty jsme se bavili o tom, že možná nám ta neplánovaná a nechtěná zastávka zachránila život. Žertovali jsme, že někdy člověk ani nerozumí, jaké to světlo vlastně následuje a pochopí až pak. A docela vážně jsme uvažovali, že možná za volantem onoho osobního vozu seděl anděl.

Ukázka je z knihy O světle s Hanou Pinknerovou, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump