Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Křesťané musí znovu pochopit jádro křesťanského poselství�

01.09.2001, autor: Léon Joseph kard. Suenens, kategorie: Řekli o CHO
Věřím, že Charismatická obnova je odpovědí na jednu z nejpalčivějších pastorálních otázek, se kterou se dnes církev potýká: jak lidi, kteří jsou křesťany pouze jménem, přetvořit v autentické křesťany.

Křesťané dnes musí znovu objevit jádro křesťanského poselství. Dostalo se jim dostatečné svátostné služby, nebyli ale dostatečně zevangelizováni. Máme dnes za úkol znovu objevovat a vysvětlovat, co dělá křesťana skutečně křesťanem. Musíme pomáhat křesťanům, aby si stále více uvědomovali svou víru a prožívali ji více na osobní rovině. Mnoho lidí potřebuje vyměnit křesťanství sociologické nebo zděděné za plný a aktivní život víry, založený na osobním rozhodnutí a přijatý s plným vědomím.

Po mé zkušenosti s Charismatickou obnovou pevně věřím, že toto zvláštní dílo Ducha svatého dnes odpovídá na otázky, které před církví leží. Osobní zkušenost těch, kteří byli "obnoveni v Duchu svatém" zahrnuje několik stálých prvků, které napomáhají přeměně pasivních křesťanů na křesťany aktivní.

Osobní zkušenost tisíců mužů a žen v Charismatické obnově ukazuje k jedné odpovědi. S tímto dílem a další činností Ducha můžeme mít naději, že křesťany budou jednou znovu považovat za lidi, kteří se obrátili ke Kristu, byli potvrzeni svátostmi křesťanské iniciace a kteří se otevírají v očekávající víře hnutí Ducha svatého a jeho darům.

-----

The Tablet, 19. 9. 1992

Pracovní překlad: David Vopřada

Zdroj: www.in-unity.org

K dalšímu studiu: L. J. Suenens, A New Pentecost?, Glasgow, Collins, 1977.�


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump