Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Letošní Katolická charismatická konference 2015

Tisková zpráva
09.07.2015, kategorie: Charismatické konference


Uskutečnila se zde slavnostní bohoslužba, která uzavřela letošní ročník katolické charismatické konference, a toto přirovnání pronesl jeden z hlavních organizátorů Josef Dvořáček. Mottem konference však byla slova z jiného biblického příběhu – o bohatém mladíkovi, který chce mít podíl na věčném životě.

Mezi jejím zahájením ve středu 8. července v katedrále sv. Petra a Pavla a touto závěrečnou bohoslužbou bylo pět bohatě naplněných dnů, během nichž pozvaným hostům naslouchalo více než 7 300 lidí. Hlavním hostem konference byla Michelle Moran, která se věnovala tématu Ježíšova volání a evangelizace. Záštitu nad celou akcí převzal brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle a také náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Kromě naslouchání moudrým slovům přednášejících si účastníci mohli vybrat z dalšího bohatého programu, v němž nechyběla hudba úžasné konferenční kapely na večeru chval, několik divadelních představení pro děti i dospělé, biblické tance, možnost tichého pokleknutí v kapli, duchovního rozhovoru nebo společné modlitby v rámci modlitebního večera. Děti si pak přišly na své v paralelní dětské konferenci, dospělí si užili radostná setkání s kamarády a přáteli při sklence vína nebo během celého programu.

Věříme, že skrze toto všechno mohli účastníci zaslechnout Ježíšovo volání k tomu, aby spočinuli v jeho pohledu a nasytili se jeho láskou a blízkostí. Za vytvoření této příležitosti děkujeme hlavním organizátorům konference, oranžovožluté armádě pomocníků, přednášejícím i všem ostatním, kdo na konferenci sloužili, a především Duchu svatému. Věříme, že bude tím nejdůležitějším hostem také na příští konferenci, která se na stejném místě uskuteční ve dnech 6.–10. 7. 2016.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump