Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Na ENTERcampu se Duch svatý dotýkal srdcí mladých

24.09.2009, autor: Anna Stejkozová, kategorie: Reportáže

ENTER – tlačítko na klávesnici, které znamená „vstoupit, vejít“, dalo název letnímu táboru – ENTERcampu. Konal se na začátku prázdnin v Bavorově v jižních Čechách a byl určen pro mladé lidi mezi 15 a 22 lety, kteří chtěli nově vstoupit do vztahu s Bohem.Přes 60 účastníků, hlavně z českobudějovické diecéze, se mezi 5. a 12. červencem 2009 setkalo, aby společně s týmem 25 asistentů a šestičlennou kapelou prohloubili v moci Ducha svatého zkušenost s živým Bohem – s Ježíšem, který i dnes zachraňuje a dává svého Ducha.

Většina nabitého programu probíhala v kostele a na farní zahradě. Velkou část ho účastníci trávili rozdělení do menších skupin, kde spolu s vedoucím skupiny (patronem) a knězem dál rozvíjeli téma dne. Celý ENTERcamp se nesl v duchu velikonočních událostí; osmi dny se postupně vystřídalo povídání o: vztazích, službě, utrpení, krizi, vzkříšení, seslání Ducha Svatého a rozeslání. Tyto události spojovali účastníci se svým vlastním životem. Např. k tématu utrpení připravovaly jednotlivé skupinky zastavení křížové cesty podle toho, jak se jednotlivé obrazy promítají do jejich současnosti.

Hlavními body denního programu byly ranní a večerní modlitby, katecheze se skupinovými reflexemi a diskusemi a mše svaté. Odpoledne se konaly workshopy, kde si účastníci mohli zvolit, jestli se budou věnovat spíše tvořivé činnosti, protáhnou se při sportu, poslechnou si některou z přednášek, nebo dají přednost svědectví.

Zpestřením programu bylo bibliodrama, kdy mladí spolu s týmem prožívali cestu učedníků do Emauz. Nezapomenutelné byly také oba výlety do okolí. Na hrad Helfenburg a také na poutní místo Lomec, který byl završen zmíněnou křížovou cestou a mší svatou. Nabitý týden doplnilo už jen koupání, fotbal nebo návštěva prachatického hospice.

Nejsilnějším zážitkem byly večerní chvály, při kterých bylo možné nejen oslavovat Pána tiše i nahlas, vkleče nebo s dlaněmi vztaženými k nebi, za skvělého hudebního doprovodu, ale také přijmout svátost smíření nebo požádat některou dvojici asistentů o přímluvnou modlitbu. Každý večer byl jiný, připravený podle tématu dne.

Díky Božímu požehnání, obětavosti bavorovských farníků, nasazení týmu a především naladění účastníků splnil první ročník ENTERcampu, co si od něj přítomní slibovali. Povzbuzen tím, jak se Duch Svatý dotýkal srdcí mladých, počítá ENTERteam s přípravou druhého ročníku tábora. Na podzim je už naplánováno pokračování ENTERcampu. Pro všechny, kdo se ho zúčastnili, bude možnost si připomenout na podzim v DCŽM Ktiš, co zažili a navázat na to akcí RESTART (což znamená „nové spuštění“).

Pokud si chcete prohlédnout fotografie nebo přečíst ohlasy účastníků, popřípadě se dozvědět něco dalšího, zavítejte na www.entercamp.cz.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump